Karácsonyi adományozás: de kinek?

A karácsonyi adományozás rengeteg ember ünnepét szépíti meg.

A karácsonyi adományozás elterjedése

Természtesen adományozni az év minden napján lehet, sőt, ha módunkban áll, tegyük is meg mindenképpen, ám karácsonykor van talán az évben a legnagyobb szükség erre a nagyon szép szokásra. A karácsonyi adományozás nagy szerencsére egyre népszerűbb az emberek körében, melynek köszönhetően karácsonykor rengeteg ember napjait szépítik meg már évről-évre egyre többen.

A karácsonyi adományozás pszichológiája

A karácsonyi adományozás főként fizikai tételekbe mérhető, hiszen ilyenkor pénzösszeget, használt ruhákat, bútorokat vagy szárazélelmiszert, valamint játékokat szoktunk adományozni, ám az adományoknak a lelki jelentősége jóval nagyobb, mint a fizikai. Az adomány ugyanis azon embereknek, akiknek szüksége van rá, elképesztően sokat jelent, és nem túlzás, hogy egy-egy adománnyal meg tudjuk változtatni valakinek az egész gondolkodását az életéről.

A karácsonyi adományozás és a magyarok

Érdekesség, hogy a magyarok több, mint fele, pontosabban 57%-a szokott rendszeresen adakozni. Hogy ez miért annyira különleges? Nos azért, mert mi hajlamosak vagyunk úgy gondolni saját magunkra, mintha nem lennénk empatikus nemzet, pedig a számok nagyon nem ezt mutatják. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy a nálunk rosszabb helyzetben levőket támogassuk, legfőként karácsonyi adományozás szempontjából.

A karácsonyi adományozás főszezonja

Ha megvizsgáljuk az adakozási tendenciákat akkor azt fogjuk észrevenni, hogy minden ötödik ember ugyan azon szervezetet szokta támogatni minden évben, míg a többiek néha, teljesen spontán adnak adományt egy-egy alapítványi szervezetnek. A legtöbben viszont egyértelműen karácsonykor szeretnek jótékonykodni, így nem véletlen, hogy a karácsonyi adományozás az adományozás főszezonjának is nevezhető.

Related Articles